Ugrás a fő tartalomra

R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a kolostor rabja

"Ha valaki folyton biztonságban érezheti magát, vajon tudja-e, mit jelent a biztonság, s ismeri-e a veszély fogalmát?"

*** Titkok és kalandok - úton Szulejmánhoz... ***
1542. az árulás, a cselszövés és az ármány éve volt. Izabella királyné udvarhölgye, Illésházy Anna, születése és tehetsége okán egy századokon átívelő titkos szövetség, a Sorores tagja. Ő maga is áldozatul esik a hatalmi törekvéseknek és az összeesküvéseknek. Egy sötét kolostor áthatolhatatlan falai közt találja magát, elszakítva alig néhány napos gyermekétől.
Ha újra látni akarja a kislányát, nem tehet mást, mint teljesíti a Szövetség parancsát. Veszélyes küldetése Törökországba szólítja, a szultán udvarába. Feladata a Sorores titkának védelme.
Annát nemcsak veszélyes küldetése terhe, de a kislánya biztonsága is nyomasztja. Ugyanakkor a szíve mélyén reméli, Isten kegyes lesz, és újra találkozhat szerelmével is, gyermeke apjával...
R. Kelényi Angelika, a kétszeres Aranykönyv díjra jelölt, Terézanyu-díjas írónő új történelmi kalandregénye ismét bővelkedik izgalmakban és romantikában. Aki ezt a könyvet elolvassa, biztos, hogy a szerzőnő Szulejmán és a magyar udvarhölgy című regényét szeretni fogja.

Nagy izgalommal vártam a könyv megjelenését, hiszen a könyv első része, a Szulejmán és a magyar udvarhölgy, hatalmas siker volt számomra. Úgy gondoltam, ha csak fele annyi kaland is lesz benne, már imádni fogom a könyve. Azonban tévedtem. Angelika kétszer annyira emelte az izgalmi szintet. Bámulatos és lehengerlő regényt adott ki a kezéből. Tele volt váratlan fordulatokkal. Nagyon tetszett benne, hogy sose tudtam kikövetkeztetni, mi várható a következő fejezetben. 

Az első részből már jól ismert Annának megszületik csodálatos kislánya, Orsi, akit még a széltől is szeretne megóvni. Azonban van egy akadály, melyet mindenképpen le kell küzdenie. A Sorores újabb feladat elvégezését bízza rá, mivel csak ő olyan tehetséges, hogy nem bukna el ezen a feladaton. Viszont a felelősség nagyon nagy, nagyon óvatosnak kell lennie Annának. Hiszen ha kudarcot vall, akár az az életébe is kerülhet. Ha viszont nem vállalja el a feladatát, soha többé nem láthatja kislányát. Nagy a tét, és a kockázat is. De egy anya bármire képes lehet, még a tűréshatárát is többszörösen meghaladhatja. 
"Most értette meg, hogy Anna milyen tökéletes maszkot viselt eddig. Az okos, engedelmes, tisztelettudó lány egy másodperc törtrésze alatt levette álarcát, és kemény harcosként állt ellenfelével szemben. Olyan amazonként, aki bármire képes."
 A szerelmi szál ebben a regényben sincs elhanyagolva. Anna feladatában egyetlen halvány öröm van, talán újra láthatja szerelmét. Bár erről a románcról már az első részben úgy gondoltuk, hogy halálra van ítélve. Hiszen a már jól ismert, délceg, jóképű Demir hűséggel tartozik Szulejmán szultán felé. Melyet még egy szerelmes nő kedvéért sem lenne hajlandó megszegni.
Olvasás közben nagyon izgultam, vajon találkozásuk milyen lesz, vajon Demir a viszontlátástól megváltozik-e. Viszont, hogy bonyolítsa Angelika a szálakat, feltűnik a színen egy másik férfi is. Aki szintúgy elbűvölő, ám olykor pimasz. Ő nem más, mint Ballasa Miklós. A kérdés viszont felmerül, Anna a közös utazásuk során képes elfeledni egykori szerelmét, és érezni valaki más iránt is oly gyengéden?
"Úgy érezte, a férfi megértette, hogy ő egy törököt szeret, de elfogadni mégsem tudja."
A történetben az összes helyszín megelevenedett előttem olvasás közben. Olykor olyan érzés volt, mintha én is ott lennék Anna mellett, és együtt élnénk át a kalandokat. Az írónő könyveiben pont ezt szeretem. Annyira részletesen, de mégis pont kellő mennyiségben, képes megfogalmazni a szereplők által látott környezetet, hogy életre kell előttem a helyszín. Szerencsére volt lehetőségem már valóban a Topkapı palotában, így mikor Anna a palotában jár sokkal jobban átéltem a történetet.
"Beléptek az épületbe, s nyomban egy hatalmas teremben találták magukat, melynek körben, a fal mellett elhelyezett, sötétzöld-arany selyemmel bevont ülőalkalmatosság adta a keretet. Ezen túl tökéletesen üresnek tűnt, akár egy óriási bálterem, mégsem volt kietlen, hisz a falakat mindenütt csodálatos ornamentika díszítette."
Borító:

Ugyanolyan varázslatos lett, mint az első részé. Anna ezen a borítón is megjelenik, jelezve a két könyv összetartozását. Ez a borító is egy különleges puha borítást kapott, ami egyedivé teszi. Nagyon jól harmonizálnak a színek. Nekem nagyon elnyerte a tetszésemet!

Összegezve:

Az első könyvhöz képest, sokkal több izgalmat és kalandot kapunk. A szerző itt is nagyon ügyelt arra, hogy a regény tele legyen váratlan fordulatokkal. Ezzel fenntartva a könyv végéig az érdeklődésünket. Akinek az első rész elnyerte a tetszését, garantáltan imádni fogja ezt a könyvet. A szerző könyveiben azt szeretem leginkább, ahogyan körül írja a helyszíneket. Olvasás közben olyan érzésem volt, mintha pár évszázadot utaztam volna vissza az időben. Nem csak a cselekményre koncentrált a könyv, hanem odafigyelt az írónő az apróbb részletekre is.

⭐⭐⭐⭐⭐

Ha tetszett az értékelés, kedveld a Facebook oldalam, hogy hamarabb értesülj a legfrissebb könyvekről! Nikii Blog - Facebook

Kiadó: Álomgyár kiadó
Megjelenés: 2016

A könyv beszerezhető itt.

A könyv előzménye:

Szulejmán és a magyar udvarhölgy

Megjelenés: 2016

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milyen sorrendben érdemes olvasni Anne L. Green könyveit?

Sokszor felmerül az a kérdés számos könyvmolyban, hogy milyen sorrendben is vegyék kezükbe Anne L. Green regényeit. Ez a zavarodottság teljesen érthető, hiszen az írónőnek rengeteg könyve sorakozik már a polcokon. Ráadásul egy-egy karakter feltűnik más kötetekben is. Ez alapvetően nem lenne próbléma, ám ha van valamilyen apró utalás a "vendég" szereplő életére, akkor néhány esetben  talán spoileres lehet egyik könyv a másikra nézve.  Ezért úgy döntöttem, hogy készítek nektek egy Anne L. Green térképet. Mely segítséget nyújthat azoknak az olvasóknak, akik nehezen tudják eldönteni, melyik ALG regényt is vegyék elsőként a kezükbe. A térképet kiegészítettem az Álomgyár kiadónál kapható ajándék novellákkal is.  Melyik Anne L. Greent regényt olvassuk elsőnek? Nincs olyan regény, amelyikre azt mondanám, hogy ezzel KELL kezdeni. Hiszen nincsen kötelező sorrend. A térképen is látható majd, hogy melyik az a történet, melyből kiindulnak a szálak. A térkép megalkotását a meg

Chevy Stevens: Végzetes örökség

Mit kaphatsz egy gyilkos apától?  A 33 éves Sara Gallagher végre boldog. Antik bútorokat árusító kereskedése szárnyal, őt pedig eljegyezte egy fantasztikus férfi. Egy kérdés azonban nem hagyja nyugodni: vajon kik az igazi szülei? Sara felkészült, hogy megtudja.  Kiderül, édesanyja még most sem kíváncsi rá. Később arra is rájön, hogy a biológiai apja gyilkos, aki 40 éven át nőkre vadászott. Sarának Nadine, a terapeutája segít feldolgozni a borzalmakat, és azt, hogy talán mást is örökölt apjától, nem csak a szeme színét. Sara hamarosan rádöbben, egyetlen rosszabb dolog van annál, hogy az apád egy gyilkos: az, ha az apád megtudja, te ki vagy.  Néhány kérdés jobb, ha megválaszolatlanul marad. A "Végzetes örökség" egy összetett és lenyűgöző történet egy nőről, aki a gyökereit szeretné megismerni. Kérdés, hogy megéri-e...  Chevy Stevens páratlanul izgalmas a pszichológiai thrillereiben soha nem tudhatod mi lesz a következő lépés. Nemzetközi sikerkönyvei végre itt

Rachael Lippincott: Két lépés távolság | Könyvajánló

A regény elolvasását a 2019-es Olvasó tábor óta terveztem, azonban csak most sikerült elérnem oda, hogy kezembe vegyem a könyvet. A részlet, melyet korábban olvastam a könyvből, nagyon hamar megfogott, és felkeltette a kíváncsiságomat. A könyv elolvasása után pedig, most már epekedve várom, hogy a filmadaptációt is láthassam. Vajon vissza tudja adni a könyv által nyújtott érzelmeket? Nagyon kíváncsi vagyok! Ennek a gyönyörű szép szerelemnek a története, ahol egy betegség szab korlátokat,  teljesen meghatja az olvasókat. A könyv telis-tele van érzelmekkel, így esélytelen könnyek nélkül végig olvasni a regényt. Mikor elkezdtem olvasni Stella és Will történetét, sejtettem, hogy nagy hatással lesz rám, ellenben én sokkal több érzelmi löketben reménykedtem. A történet elolvasása után nem hagyott bennem akkora mély nyomot, mint vártam, de kellemes kikapcsolódást nyújtott. Úgy vélem ez amiatt lehet, hogy több sírásra készültem fel. Próbáltam a lelkemet felkészíteni a legrosszabbra, hog