Ugrás a fő tartalomra

Guillaume Musso: Holnap

"Emma New Yorkban él. Harminckét évesen még mindig keresi élete párját. Matthew Bostonban lakik. Egy szörnyű balesetben elvesztette a feleségét, és most egyedül neveli négyéves kislányát. A világhálón ismerkednek meg, és egymásnak írt e-mailjeik alapján hamarosan mindketten arra gondolnak, hogy végre megtalálhatják a boldogságot. Elhatározzák, hogy találkoznak egy manhattani olasz étteremben Ugyanazon a napon és ugyanabban az órában lépnek be az étterem ajtaján. Ugyanahhoz az asztalhoz ültetik le őket - és mégsem fognak soha találkozni.
Hazugságok hálója? Az egyik fél képzelgése? A másik manipulációja? Egy érthetetlen helyzet áldozataiként Matthew és Emma hamar rádöbbennek arra, hogy nem csupán egy meghiúsult találkozóról van szó...

Guillaume Musso az egyik legnépszerűbb francia regényíró. Művei a világ minden táján vezetik az irodalmi sikerlistákat, regényeiért kiadók és filmproducerek versengenek. Magyarul a Szerelem életre-halálra, az És azután, az Ott leszel?, a Visszajövök érted, a Mi lesz velem nélküled?, valamint Az angyal hív című regényei olvashatók."

Már a megjelenés óta szemeztem ezzel a könyvvel, és most a Park kiadónak köszönhetően lehetőségem adódott az elolvasására is. A történet a fülszöveg alapján nagyszerűnek ígérkezett. Azonban a regény sokkal jobb, zseniális. Teljesen magával ragadott a cselekmény. 

A regény egy kedves romantikus történetként indul. Már akkor szerelmes lettem a történetbe. Lebilincselő, ahogy a két ember egymásra talál. Tudom, hogy a cselekmény kitalált, hisz a valóságban sose fordulhat elő az, ami ebben a regényben, de mégis varázslatos érzés volt elképzelni, hogy talán mégis... Azonban a kezdeti idill után rá kell jönnünk senki és semmi nem az, aminek tűnhet. Hatalmas váratlan fordulatot vesz a regény. Hirtelen fokozott izgalmakkal teli helyzetekbe csöppenünk.
"Vajon meddig lehet büntetlenül kijátszani a sorsot, keresztezni a terveit? Milyen árat kell majd fizetnie azért, amiért dacolni akart az idő törtvényeivel, s elkerülni a végzetét?"

Matthew Shapiró
A szereplők nagyon kedvelhetőek. Tetszett bennük, hogy teljesen átlagos, hétköznapi emberek. Ezáltal sokkal jobban át lehetett élni a történetet. 
Olykor megnevettettek, olykor pedig átéltem a fájdalmukat. Nagyon karakteres egy - egy szereplő jellemvonása, tökéletesen illenek a regény cselekményéhez. 

A regény összeszedett volt, jól felépített. Nagyon tetszett benne, hogy napokra le volt bontva, egyes fejezeteknél feltüntetve a dátum és a hely, hogy még véletlenül se veszíthessük el a fonalat. Ami elég fontos ennél a könyvnél, hogy követni tudjunk. Hiszen a cselekmény két szálon fut, azonban néha összefonódnak. Kicsit a történet engem a puzzle játékra emlékeztetett. Ugyanis a szerző mindig csak egy kis információt osztott meg velünk, amit szándékosan nem vitt tovább, csak egy későbbi fejezetben. Azért, hogy saját magunk is elmélkedhessünk azon, vajon a szereplők helyében, mit tennénk azzal a plusz információval, amit megtudtunk. Illetve, hogy mi is részese lehessünk Emma nyomozásának.

Emma Lovenstein
A történet fordulatos és kiszámíthatatlan volt. Teljes mértékben lekötötte az érdeklődésem, és a figyelmem. Nem tudtam letenni egyszerűen, mert végig azon járt az eszem: "Meg kell tudnom, hogyan folytatódik." A kezdeti romantika elbűvölt, olyan hihetetlennek tűnt, de mégis meg volt a varázsa. Viszont a cselekményen a szerző csavart egyet, hogy mégse az az átlagos romantikus csöpögős művet kapjuk. Lassan, de fokozatosan azt vesszük észre olvasás közben, hogy egy bravúros és lenyűgöző nyomozás közepén találjuk magunkat. Váratlan fordulat a kezdetekhez képes.
Szórakoztató volt végig követni, ahogyan Emma próbál a titkokra fényt deríteni. Az apró kis puzzle darabokat a helyére tenni, hogy egy kép összeálljon.

A szerző a regény által játszik az érzelmeinkkel. Mindezt azáltal, hogy mikor történik egy szereplővel egy nem várt esemény, csak később add rá választ, hogy mi lesz a végkimenetele. Emiatt is faltam az oldalakat, hiszen minél hamarabb meg akartam tudni a válaszokat a kérdéseimre.
Kate Shapiró

Ki ne szeretne egy boldog életet? Sajnos Emma élete nem olyan idilli, amit szívesen élnénk. Emiatt én az egész történet alatt amiatt izgultam, hogy egy fordulatot vegyen az élete, és hogy boldog lehessen. Azonban a számos titok, amire fény derül a kutatása után, sok mindent megváltoztathat.
Elgondolkodtató a történet. Azon a téren, hogy vajon a körülöttünk élő embereket mennyire ismerjük. Manapság vadidegenekkel beszélgetünk az internet segítségével, egy bizalmat kialakítva. Ez a történet viszont elgondolkodtatott engem ezen a téren. (Spoiler veszély miatt nem fejetem ki jobban.)
"Annyira bántotta, hogy nem ura az érzéseinek! Gyötrelmes és rémisztő volt.. Hogyan lehetséges az, hogy az egyik perben még mámorosan boldog, a másikban meg depresszióba zuhan? Ilyen rövid idő alatt hogyan válthatják fel az ujjongó örömöt a legsötétebb gondolatok?"

Borító:

Nagyon illik a történethez. Az óra szimbolizálja az időt, mely fontos alkotóeleme ennek a regénynek. Az óránál, mintha csak egy asztalnál ülnének, megjelenik két fontos szereplője a könyvnek Emma és Matthew személyében. Persze csak ikonok, arc nélkül. De a történet elolvasása után semmi kétségünk se lesz, hogy ők azok. A cím egyszerű, de mégis tökéletesen utal a cselekmény egy fontos mozzanatára, mely után fordul egyet a történet.

Összegezve: 

A szerzőtől ez volt az első könyvem, amit olvastam. De engem teljesen lenyűgözött. Romantikus, izgalmas és fordulatos volt. Ez egy olyan regény, melyet a romantika témában írt kedvelők mindenképpen el kell olvasniuk. Lebilincselő végig követni azt, ahogy valaki küzd az általa kitűzött célért. Annak ellenére, hogy egy emocionális történetről van szó, következtetéseket is levonhatunk a könyvből. Vajon mennyire ismerjük azt az embert, akiről azt hittük, hogy mindet tudunk?



Köszönöm a Park Könyvkiadónak a recenziós példányt! 

Ha tetszett az értékelés, kedveld a Facebook oldalam, hogy hamarabb értesülj a legfrissebb könyvekről! Nikii Blog - Facebook

Kiadó: Park Kiadó
Megjelenés: 2017.

A könyv megrendelhető itt.

A szerző további művei, ami magyar fordításban is megjelent:



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milyen sorrendben érdemes olvasni Anne L. Green könyveit?

Sokszor felmerül az a kérdés számos könyvmolyban, hogy milyen sorrendben is vegyék kezükbe Anne L. Green regényeit. Ez a zavarodottság teljesen érthető, hiszen az írónőnek rengeteg könyve sorakozik már a polcokon. Ráadásul egy-egy karakter feltűnik más kötetekben is. Ez alapvetően nem lenne próbléma, ám ha van valamilyen apró utalás a "vendég" szereplő életére, akkor néhány esetben  talán spoileres lehet egyik könyv a másikra nézve.  Ezért úgy döntöttem, hogy készítek nektek egy Anne L. Green térképet. Mely segítséget nyújthat azoknak az olvasóknak, akik nehezen tudják eldönteni, melyik ALG regényt is vegyék elsőként a kezükbe. A térképet kiegészítettem az Álomgyár kiadónál kapható ajándék novellákkal is.  Melyik Anne L. Greent regényt olvassuk elsőnek? Nincs olyan regény, amelyikre azt mondanám, hogy ezzel KELL kezdeni. Hiszen nincsen kötelező sorrend. A térképen is látható majd, hogy melyik az a történet, melyből kiindulnak a szálak. A térkép megalkotását a meg

Chevy Stevens: Végzetes örökség

Mit kaphatsz egy gyilkos apától?  A 33 éves Sara Gallagher végre boldog. Antik bútorokat árusító kereskedése szárnyal, őt pedig eljegyezte egy fantasztikus férfi. Egy kérdés azonban nem hagyja nyugodni: vajon kik az igazi szülei? Sara felkészült, hogy megtudja.  Kiderül, édesanyja még most sem kíváncsi rá. Később arra is rájön, hogy a biológiai apja gyilkos, aki 40 éven át nőkre vadászott. Sarának Nadine, a terapeutája segít feldolgozni a borzalmakat, és azt, hogy talán mást is örökölt apjától, nem csak a szeme színét. Sara hamarosan rádöbben, egyetlen rosszabb dolog van annál, hogy az apád egy gyilkos: az, ha az apád megtudja, te ki vagy.  Néhány kérdés jobb, ha megválaszolatlanul marad. A "Végzetes örökség" egy összetett és lenyűgöző történet egy nőről, aki a gyökereit szeretné megismerni. Kérdés, hogy megéri-e...  Chevy Stevens páratlanul izgalmas a pszichológiai thrillereiben soha nem tudhatod mi lesz a következő lépés. Nemzetközi sikerkönyvei végre itt

Rachael Lippincott: Két lépés távolság | Könyvajánló

A regény elolvasását a 2019-es Olvasó tábor óta terveztem, azonban csak most sikerült elérnem oda, hogy kezembe vegyem a könyvet. A részlet, melyet korábban olvastam a könyvből, nagyon hamar megfogott, és felkeltette a kíváncsiságomat. A könyv elolvasása után pedig, most már epekedve várom, hogy a filmadaptációt is láthassam. Vajon vissza tudja adni a könyv által nyújtott érzelmeket? Nagyon kíváncsi vagyok! Ennek a gyönyörű szép szerelemnek a története, ahol egy betegség szab korlátokat,  teljesen meghatja az olvasókat. A könyv telis-tele van érzelmekkel, így esélytelen könnyek nélkül végig olvasni a regényt. Mikor elkezdtem olvasni Stella és Will történetét, sejtettem, hogy nagy hatással lesz rám, ellenben én sokkal több érzelmi löketben reménykedtem. A történet elolvasása után nem hagyott bennem akkora mély nyomot, mint vártam, de kellemes kikapcsolódást nyújtott. Úgy vélem ez amiatt lehet, hogy több sírásra készültem fel. Próbáltam a lelkemet felkészíteni a legrosszabbra, hog